13 March 2010

Air Bersih Sumber Kehidupan Manusia


Sudah lama tidak menulis dalam blog ini.Terasa sangat 'kehilangan' walaupun baru beberapa hari.Banyak sebab yang tidak dapat dielakkan beberapa hari yang lepas.

Dua hari yang lepas saya dan beberapa rakan seperjuangan ada melakukan promosi air beralkali keluaran DCL.Mesin merawat air ini berharga RM2190.00 dan pasti jumlah ini cukup mahal untuk mereka yang kurang mampu.

Sekiranya mereka yang sayang kesihatan,sayang buang pinggang dan sayang kepada kehidupan yang sihat harga ini tidak terbanding sebenarnya.Kesihatan itu sendiri adalah aset yang menjana kewangan untuk usahawan yang berjaya.

Azalinya badan kita amat memerlukan air yang beroksigen,beralkali dan bermineral.Namun sejak kecil kita selalu disuruh minum air mati,air masak dan air suam.Konsep ini salah kerana air mati tiada mengandungi oksigen kerana terurai sewaktu dipanaskan.

Air yang paling ideal untuk diminum ialah air zam-zam.Cukup mineral, ada oksigen dan tinggi nilai pH.Namun berapa ramai kita di dunia ini boleh mendapat sumber air zam-zam secara mencukupi untuk keperluan harian.

Air yang mempunyai nilai pH tinggi dapat mengurangkan masalah kanser,masalah kegemukan,gout dan sebagainya.Dan perlu diketahui badan yang berasid perlu diimbangi dengan meminum air beralkali.

Oxy PI D'ionik keluaran DCL mempunyai kadar pH yang tinggi sekitar 9-10.Mungkin ramai yang ingin tahu kenapa mesti sangat tinggi.Sebabnya makan yang kita makan terlalu berasid dan bertoksid.Untuk mengimbangi perlu minum air yang sangat tinggi alkali.

2 comments: