09 March 2010

Bagaimana Membakar Kolestrol Dalam Darah


Semua darah berwarna merah.Meskipun semua darah berwarna merah sebenarnya terbahagi kepada beberapa jenis seperti A,B,AB dan O.

Apapun jenis darah anda tidak penting sekiranya tidak sihat dan mempunyai kolestrol yang berlebihan.Kolestrol yang berlebihan dalam darah akan menyebabkan penyakit suka datang bertandang.Orang kampung macam saya cakap darah kotor yang merujuk kepada kolestrol jahat dalam darah.Ada juga kolestrol baik yang memang diperlukan oleh badan.Tujuan kolestrol baik untuk melindungi otot dan tisu badan dari perkara yang tidak diingini.

Darah yang bermasalah selalu dikaitkan dengan darah tinggi,kencing manis dan sakit jantung.Balik-balik darah pulak jadi mangsa.Darah menjadi punca segala penyakit.Walaupun sebenarnya tuan punya badan yang selalu makan berlebihan,makanan bertoksid dan kurang bersukan. Bersukan main game dalam Facebook.Mana ada keluar peluh.Yang keluar bil elektrik sebab hari-hari pakai.Huh..huh..

Semakin meningkat usia seseorang darah juga semakin pekat.Darah yang pekat ini telah memaksa jantung kesayangan anda mengepam lebih kuat dari biasa.Jantung anda yang cantik itu bekerja sepanjang masa tanpa berhenti.Kalau mau berhenti matilah jawabnya.Ramai yang tak nak mati tetapi lebih ramai lagi tidak menyayangi jantung mereka.Masih ligat makan ayam K@# atau m$%8 yang sungguh berlemak(bahagian kulit yang garing dan sedap tu ).

Corak pemakanan dan gaya hidup yang tidak cerdik ini pasti menyebabkan darah dan saluran darah ada masalah.Mahu atau tidak mahu anda terpaksa mencari jalan keluar dalam permasalahan ini.

Sekiranya anda cukup bijak dan cukup pintar,pilihan terbaik sudah semestinya produk DCL iaitu Ry iIex.Dengan bangganya (bukan riak) saya memperkenalkan Ry ilex sebagai kaedah untuk membakar kolestrol dalam darah.Selain itu dapat melembutkan saluran darah serta melancarkan pengaliran darah sehingga kebahagian yang paling jauh sekali.Bahagian paling sensitif pun boleh.Sebut pasal sensitif ada yang tersenyum simpul.Ada maknanya tu.

Darah kotor yang telah dibakar (bukan masak) oleh Ry ilex pastinya akan lebih lancar dan 'power'.Sangat sesuai diamalkan oleh mereka yang mempunyai masalah darah tinggi,sakit jantung dan stroke.Mereka yang belum ada masalah sangat digalakkan kerana mencegah lebih baik dari mengubati.Tak kan dah sakit baru nak cari ubat.Bagus kalau mengamalkan produk kesihatan ketika kesihatan masih 'tip top'.Sebab nikmat sihat perlu disyukuri dari menyesali dugaan sakit yang pastinya perlu kesabaran yang bukan alang-alang.

Suka dimaklumkan Ry ilex adalah makanan herba dari yis merah yang telah melalui proses tertentu.Ada mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan dan pastinya halal.Tuan punya syarikat adalah orang Islam mana mungkin mahu jual barang yang diragui.Cara makan cukup mudah.Makan 2 biji selepas sarapan pagi dan 2 biji selepas makan malam.Banyakkan minum air kerana air adalah sumber kehidupan.Doktor pun cakap begitu apatah lagi saya usahawan yang memang tugas untuk mempromosi dan promosi.

Emak saya ada masalah darah tinggi.Selalu pening kepala dan sakit bahagian dada.Setelah saya tahu keistimewaan Ry ilex saya terus suruh emak kesayangan amalkan Ry ilex.Kini masalah pening kepala dan rasa sakit pada bahagian dadanya sudah mulai berkurangan.Sehingga entri ini ditulis mak belum lagi mengadu masalah yang saya sebutkan tadi.Bukan mau bodek kerana saya buat review produk ini tidak berbayar.He..he...macam tak ikhlas sahaja.

Sekarang terpulang kepada anda bagaimana mahu membakar kolestrol dalam darah.Anda boleh buat keputusan sendiri kerana saya tidak mahu mempengaruhi anda.Anda sihat saya tumpang gembira dan anda kurang sihat saya tumpang simpati.Apa yang mampu saya buat ialah ambil order anda sekiranya anda berada di kuching.Sekiranya anda belum jadi ahli atau keahlian anda sudah mati pun boleh cari saya.Nanti kita selesaikan bersama.

Kepada mereka yang di luar liputan boleh layari http://www.bchijau.com Cuma kalau nak jadi ahli cari pengedar DCL yang terdekat supaya mudah anda berhubung dengan beliau.Tujuan murni saya suruh anda jadi ahli supaya anda dapat harga diskaun dan ada bonus jika menepati syarat-syarat yang diperlukan.

Namun saya tetap bangga dengan anda walaupun sekadar pengguna biasa kerana pengedar tempat anda beli akan dapat untung runcit 30%.Ok apa.

Sehingga di sini dahulu.Majulah bisnes untuk kesihatan anda.

Ikhlas tapi benar,

Hanafi Abdullah
019-8907289
http://jariahonline.ws

p/s: link yang ada dalam blog ini tidak dapat diklik secara terus.Harap maklum.Mau atau tidak anda perlu copy dan paste letak bahagian atas laman internet anda atau ke ruangan sebelah kanan atas klik pada BUSSINESS CENTRE HIJAU

3 comments:

 1. Kena jaga pemakanan... =)

  ReplyDelete
 2. betul dan mesti ada sukan yang boleh mengeluarkan peluh..

  ReplyDelete
 3. red warrior25/5/13

  Belasah ajo roti canai....

  ReplyDelete