10 February 2010

Cerita tentang website Reseller

Salam penuh ceria,

Mungkin anda takut bila mendengar ada upline dan downline.Malah lebih takut jika apabila dah masuk macam-macam bisnes langsung tak dapat downline. Asyik-asyik upline sahaja yang dapat duit banyak. Siap dengan tayang wang kertas lagi tu...Rezeki mereka tu jangan kita jeles sebab memang dah rezeki mereka.Doakan kejayaan mereka supaya sentiasa murah rezeki. Manalah tahu kot-kot selepas berdoa untuk mereka anda pulak mendapat rezeki yang mencurah-curah. Inilah prinsip yang dipegang oleh ramai orang yang benar-benar telah berjaya.Percayalah.

Andai kata sekarang ini anda sudah anda akaun GDI maka jika buat bisnis mudah ini pulangannya pasti dapat menampung kos bulanan GDI RM35.Mahalkah jika dengan laman website anda dapat menjana pendapatan yang berterusan.Setakat RM35 pasti mahal jika untuk mereka yang bukan berjiwa usahawan.Jika diterjemahkan kepada sewa kedai,premis,gerai atau sebagainya mungkin ada yang lebih murah.Majoriti lebih mahal sehingga ada yang mencecah RM300 sebulan. Tak caya..tanya tauke besar di luar nun.

Tak perlu downline atau upline. Bisnis mudah yang ingin saya perkatakan disini ialah website reseller (http://wwww.jariahonline.ws/duit.php). Ini membawa maksud kita beli website dengan harga kurang RM50.Kita jual balik dan pastinya pulang modal masuk ke akaun sendiri. .Mungkin ada yang tertanya kenapa fikir pulang modal bukan untung?Sebabnya senang sahaja jika ada orang membeli walaupun cuma seorang maka modal dah balik. Kalau nak untung banyak jual kepada ramai orang.Ramai membeli banyaklah untung.Jadi buat apa fikir mahu untung banyak sahaja jika nak mencuba pun belum berani.

Saya pasti ramai yang ingin mencuba namun was-was kerana takut tertipu.Biasalah tu..kalau takut tertipu ambik awal-awal no.Mykad dan HP dia sebelum kita buat pembelian.Apa-apa berlaku buat laporan kepada poliskah,media cetakkah, atau hebahkan dalam Facebook. Ramai yang tahu dan nama serta reputasi beliau pasti tercemar.Itu cara paling afdal untuk mereka yang berniat jahat terhadap kita.

Baiklah saya ingin memceritakan pengalaman saya sendiri menyertai program reseller website. Saya nie jenis yang tak takut mencuba. Dalam seminggu saya sudah pulang modal.Apa yang seronoknya ialah saya cuba membantu mereka yang masih newbie dalam internet.Sama seperti saya yang masih terpinga-pinga untuk membuat website,blog,email,autoresponder dan pelbagai lagi yang pelik-pelik.Oleh kerana saya ingin mencuba saya membuat tempahan dengan bank in RM50.Pada mula-mula takut juga.

Nasib baik saya ada akaun GDI jadi proses setting dan hosting saya buat sendiri berdasarkan panduan yang disediakan.Kalau yang belum ada akaun GDI boleh sign up juga dengan 7 hari percuma. Lepas tu bayaran RM35 sebulan... Jika mereka yang liat sangat untuk buat duit melalui sistem kad kredit atau debit terpaksa upah admin RM50 untuk setup website reseller anda.Yang nie bank in pakai mesin cash deposit. Itu sekali bayar ja bah tapi income berkali-kali.Lagipun tak rugi langsung jika tak laku sebab boleh refund setelah 90 hari dengan syarat tertentu.

Tugas paling penting sekali ialah buat pemasaran.Kalau ada yang komplen tak pandai cakap saya pelik sebab internet tak perlu cakap pun.Kalau cakap tak ada masa lagilah pelik sebab dalam 24 jam kita boleh peruntukan 30 minit setiap hari untuk promosi website reseller anda. Promote kat mana yang paling senang.Facebook lagi senang sebab dapat tengok muka sekali.Cam muka dia.

Setakat ini dulu celoteh saya.Bagi yang terasa tu saya minta maaf kerana saya insan yang tak bisa lari dari kesilapan. Bagi yang masih blur tu sms,email,inbox atau apa yang patut dengan saya. Saya bersedia untuk membantu setakat yang mampu. Cuma pesan saya jangan terlalu terpengaruh dengan promosi yang sekadar untuk mementingkan diri sendiri sahaja. Harga persahabatan dan amanah itu tidak dapat ditebus dengan wang ringgit,dollar US atau rupiah.

Ikhlas,

hanafi abdullah

http://wwww.jariahonline.ws

hp: 019-8907289

pls: berminat tu...silalah layari pautan ini

http://wwww.jariahonline.ws/duit.php